Ut letste versjlaag !! — zondag 4 mei 2014

Winnen betekende promotie en, met alle respect voor SVA,  gezien de stand op de ranglijst waren we dat eigenlijk aan onze stand verplicht. In 2014 was er nog geen enkel duel (zowel competitie alsook oefenduels) verloren gegaan, dus het zelfvertrouwen was aanwezig. Van alles en nogwat was er al geregeld tbv van een feestje, dus er stond toch wel wat druk op dit duel. In de wedstrijdbespreking werd getracht om de druk ietsje weg te halen, want promoveren doe je niet in het laatste duel. Promoveren is het sluitstuk van een goede serie (oa. winnen in Wijlre en in Puth) en vandaag moesten we slechts ons kadootje uitpakken.

Dion scheurde al ná 4 minuten het “kado-papier” kapot, gevolgd door een treffer van Peter (2-0) en Glenn (3-0) en eigenlijk was toen alle papier al van het kado af. De wedstrijd was geen echte wedstrijd meer, maar dat maakt helemaal niet uit. Dion’s treffers (4-0 en 5-0) in de 2e helft maakten het mogelijk om nog wat publiekwissels door te voeren. De ere-treffer van SVA was voor de statistiek.

Het doel voor dit 75-jarig-jubileumseizoen was behaald….. terugkeer in de 5e klasse was een feit. Het promotiefeest was geweldig en is een prima opmaat voor de jubileumfestiviteiten.

Na 5 seizoenen sv Hulsberg betekenen bovenstaande letters mijn laatste verslagje.  Gedurende de laatste weken nadere het afscheid en heb ik veelvuldig met een aantal mensen teruggeblikt op 5 seizoenen Hulsberg. Het omkleden in het “Super-home” (gelukkig kwam de GGD nooit langs !), de verbouwing, onze logeer-partij bij de buren van de tennisclub (met prachtige open-haard), prestatieve ups-and-downs, sterfgevallen, huwelijken, geboortes, scheidingen …. net een echte familie.

In 5 jaar tijd heeft het 1e elftal een metamorfose ondergaan. Héél véél jongens heb ik mogen laten debuteren en met een gemiddelde leeftijd van net 22 kan dit elftal nog jaren vooruit. De club heeft organisatorisch en op technisch vlak stappen gezet. De afronding van het complex is met de geplande aanleg van een kunstgrasveld nabij, dus wat staat deze club nog in de weg om door te groeien ?? 

Hulsberg is “mie es e clubke” en is een deel van mij geworden. Ik neem afscheid met een heerlijk gevoel, heb veel vriendschappen opgedaan en zal mijn gezicht zeker nog met regelmaat laten zien. Dank aan alle supporters, spelers, technische staf-leden, Michel (verzorger), bestuursleden, symphatisanten, supportersclub, kantine-baas Jo (voor natje en droogje), Clement/Thei (voor de materiaalverzorging) en iedereen die ik mogelijk vergeten ben. Het ga jullie goed …….